Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Annonce


Dansk-tysk med Matlok om Genforeningen: Gitte Hougaard-Werner og Hinrich Jürgensen

Siegfried Matlok er i denne udgave af ”Dansk-tysk med Matlok” taget til Sønderjylland - til et afgørende sted for Sønderjyllands og Danmarks historie, nemlig til Folkehjem i Aabenraa, hvor danskhedens store leder i Sønderjylland, H.P. Hanssen, indledte processen til Genforeningen med Danmark i 1920.

Her taler Matlok med forkvinden for Sydslesvigsk Forening (SSF), Gitte Hougaard-Werner, og formanden for Bund Deutscher Nordschleswiger, Hinrich Jürgensen, i et dobbeltinterview, der kunne føres på forskellige sprog – på dansk, tysk, sønderjysk eller plattysk, ja også både på dansk og tysk. Samtalen er dog på dansk – men krydret med lidt tysk og sønderjysk.

Med de to mindretals-ledere taler Matlok især om den dansk-tyske grænse, som mindretallene hver for sig ikke ønskede i 1920, men som de i 2020 er enige om ligger fast og rigtigt, og hvis model begge landes regeringer har indstillet som immateriel, kulturskabt verdensarv til UNESCO´s liste.

I anledning af 100-året for Genforeningen har Siegfried Matlok og dk4 produceret fire særudgaver af ”Dansk-tysk med Matlok” om Genforeningen med særligt fokus på mindretallenes syn på og oplevelse af Genforeningen – ikke mindst det tyske mindretals, men også på forholdet og samlivet mellem mindretal og flertalsbefolkning nord og syd for den dansk-tyske grænse og om de omdiskuterede vejskilte med både dansk og tysk tekst.

Programmerne er produceret med støtte fra Der Nordschleswiger.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.