Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Dreams on Ice - et eventyr fra 11. etage

Det er meget sjældent, at en dansk dokumentarfilm får verdenspremiere på dk4, men det er ikke desto mindre tilfældet, når dk4 den 25. december blænder op for den 72 minutter lange film ”Dreams on ice – et eventyr fra 11. etage”.

Ikke kun med sin rolige og næsten meditative fortællestil er filmen en sjældenhed, men også stedet og hovedpersonen er ganske usædvanlige. Dokumentaren foregår nemlig i og omkring de ikoniske, lyserøde højhuse i Brøndby Strand på Københavns Vestegn. Her har filmens hovedperson Vivian boet på 11. etage i toogfyrre år – med en pragtfuld udsigt, der minder hende om hendes tidligere liv i New York. Men en sort sky hænger over huset og over Vivians lykkelige liv, for huset skal rives ned, og hun ved ikke, hvor hun skal flytte hen. Vivian vil imidlertid beholde sit lyse livssyn. Hun holder fast ved den optimisme og farverige livsstil, som hun har mestret siden sin ungdom i 1960’erne - den gang, hvor hun var en del af New Yorks jetset. Makeuppen skal være i orden, uanset om man er 75 eller 25.

Filmen indeholder imidlertid også unikke sort-hvide optagelser, for i fire generationer har Vivian og hendes familie filmet deres liv med specielt fokus på familiens passion for skøjtning, som de har dyrket som sport og som kunst.

Vivians far var dansk forretningsmand. Familien rejste meget, men har haft en stærk tilknytning til USA, hvor Vivian voksede op i 1940’erne og 1950’erne og levede en excentrisk ungdom. Familiens liv har altid været præget af drømme på isen, med alt det eventyrlige, der følger med.

Om eventyret på 11. etage fortsætter eller synker i grus sammen med højhuset, må man se filmen for at finde ud af.

”Dreams on ice” er skrevet og instrueret af Annette Mari Olsen og Katia Forbert Petersen og produceret af SFINX Film/tv.


Dreams on_Ice-et_eventyr_fra_11.etage_2
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.