Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Programomtaler

Det er ikke for ingenting at Danmark nogle gange kaldes ”Forenings-Danmark”. Der er nemlig rigtig mange foreninger rundt omkring, som drives af frivillige ildsjæle og som kommer langt med få midler.

En af dem bærer det mundrette navn ”Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv” og samler, som navnet antyder, minder fra en svunden tid på Christianshavn. Det er ikke en stor samling, foreningen rummer, men det er til gengæld oplysninger, der ikke findes andre steder, og det er oplysninger, som foreningen gerne deler på nettet, ved møder og ved udgivelser.

Medvirkende:
Asbjørn Kaasgaard, Jane Lytthans, Ambrozina, Anders Bjørn, Else Vedel Janhøj og Birthe Barfoed.
I denne udgave af ”Noget i Glasset” skal vi forsøge at blive klogere på begrebet Sommelier.
Bæredygtigt byggeri. Bæredygtig produktion. Bæredygtig livsstil - et begreb, som faktisk først blev udviklet i 1980’erne. Ifølge FN defineres bæredygtighed som ”… en udvikling, hvor opfyldelsen af nulevende generationers behov ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov.”
”Vi skal finde nutidens Shakespeare-dramaer og formidle dem”, siger teaterchef for Mungo Park, Anna Malzer, blandt andet i sin samtale med Christian Have i denne udgave af KulturHave.
De to venner Bubber og Tomas Villum er bidt af sejlads. Derfor har de pakket sejlertøjet og indlogeret sig på en topmoderne sejlbåd.
Finn Nørbygaard er godt i gang med sin anden karriere. I 2009 blev han færdig som samtaleterapeut og har siden haft sit virke i Aarhus.
Moderne slaveri, menneskehandel, tvangsarbejde eller social dumping. Arbejdskriminalitet, der udnytter mennesker i en økonomisk ulige verden har mange navne. Og det finder sted alle steder. Også lige her rundt om hjørnet, hvor du bor.
Verden er under hastig forandring. Nye stormagter vokser frem, mens den amerikanske supermagt langsomt trækker sig tilbage.
I efteråret 2020 blev de fleste danskere bekendte med synet af masser af mink, der bliver opdrættet i lange rækker af i bure på en minkfarm. Men det var langt fra alment kendt, at man på en enkelt farm i Nordjylland opdrættede ræve under lignende forhold, og de stod til at blive aflivet ved at få strøm gennem kroppen fra mund til anus for at bevare pelsen bedst muligt.
På slægtsgården Gyrup, med Nationalpark Thy som nabo, er der blevet drevet landbrug i omkring 300 år. Og det er vel og mærket landbrug på den helt traditionelle måde, hvor der pløjes og harves, sås og høstes – og malkes køer.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.